íme:
A tűztér két fala között felhoztam az égési levegőt egészen a torokig, és megpróbálom kb. 30 fokos szögben nekivezetni a kemenceajtónak, hátha ellátná az ablaköblítés szerepét.
A fekete kemencénél (ún. black oven) nemigazán garantálják a tiszta ajtóüveget(a nagyok sem), de gondoltam adok neki egy esélyt ezzel a kétoldalról rászívott levegővel. Ha nem működik nem nagy gond, a kemence működjön... és legrosszabb esetben bármikor be tudom azt a lyukat tömni egy tégladarabkával...
Ezekkel az alábbi fúvókákkal próbálom meg kétfelőlről nekivezetni az ajtóüvegnek a levegőt, fele ilyen magas lesz a nyílás, ui. még egy 3cm-es samottsort az ajtóküszöbre raktam...
És íme a kb... 275,32cm2-es karburátor:
A karburátor felső sorát kb 1.5 cm-el besüllyesztettem, mint az alábbi képen is látható.
Ugyanígy tettem a másik oldalon is.
Ezt persze lehetne kiugrasztani vagy akár beugrasztani is, igazából egykutya...
A célom vele az, hogy szükség esetén tudjak oda két fémrudat keresztbe betenni (melyeket méretre beszabok), és amikre majd egy tepsit fektethetek.
Szóval egyszerre két tepsivel is süthetek ha a szükség úgy kívánja.
Ez szintén nem a standard sütőrésze a dán kályhának, nem láttam sehol így, de úgy gondoltam, hogy ennyi iciripiciri kreativitást vihetek bele, azzal a kis bemélyedéssel nem hinném, hogy lényegesen összekutyulnám az áramlatokat a kemencerészben...
Mivel gyakorlatiasnak ítéltem...
Az alábbi képen, a karburátor fölötti, utolsó sorban, hátrafelé látszik egy másik kis függőleges bemélyedés,
(mindkét oldalon van), azzal is az a célom, hogy oda egy fémrudacskát tudjak beakasztani, amiről majd pld. csülköt lehet lelógatni a kemencében...Ez magasabban van mint a tepsitartó...
Egyszóval reménykedek, hogy ezzel a kályhával majd eccer még sütni is lehet :-)
Kemence egyik oldala belülről, a kemenceajtó öblítő levegőnyílása is látszik baloldalt...
Mikor borús az idő hamarabb besötétedik, a fotókat lámpával fejeztem be...
És felhasználtam a kemencelefödéshez ezeket a samottlapokat:
A kemencét lefödő üreges samottlapokat megtöltöttem samottörmelékkel, amik a vágásokból maradtak, kis agyaghabarcssal kevertem össze őket, épp csak annyival, amennyi kellett, hogy összefogja a törmeléket és ne potyogjanak ki a lyukakon...Ez látszik a samottlap "bütjén"..
Megint kimaradások lesznek, néhány napos mezőgazdasági munkáim várnak, közben szgép, utána egy hétre elmegyünk kis sós levegőt szívni, majd jelentkezem...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése